9 Ocak 2011 Pazar

Bu ne kafası-2

Kendini burada gören kadınlar: "Lütfen artık hayatımızdan def olun."
Reklamcı arkadaşları oldukça kızdıracak olan bu cümleleri yazarken bu sektörün hayatın her alanını yozlaştırmaya yönelik olduğunu bıkmadan söyleyeceğimi belirtmek isterim.Toplumsal kadın bilincini bu derece zedeleyecek daha pek çok afiş bulunmaktadır. Ancak bunlar pek çoğunun arasında ciddi sıkıntıları olanlardır. Kadınlık gururunu hiçe sayanlardır. Bir de benim gibi düşünceler ardında mücadele veren onca kadına aldırmadan hala bu sapkın dürtünün içinde dolaşan kadınlardır.
Kadına karşı şiddet ve taciz içeren tüm düşünce ve tutumların karşısında olmama rağmen reklam sektörünün gün be gün bu tavrı hiçe sayan tutumları bizim gibi kadınlar konuştukça yıkılacaktır.
Kadının kendinde başlayan düş ve devrimleri bu kadar sığ yapımların aleti olmamalıdır. Yaratıcı fikirlerin ardında lütfen siz sapkın kadınlar ve reklamcılar kadınsal değerleri daha fazla tüketmeyin.


Devamı için: http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/seksi-reklama-alet-ettiler.html?position=0

4 yorum:

  1. Aslında bu tarz kadınların temsil ettikleri kesim bildiğimizden çok çok farklı.. Onlara para kazandıracak bir düşünceleri mevcut olmadğından en kolay yolla kazanmak, yani vücutlarını sergilemek ve rezilliklere ön ayak olmak.. Bu şahışların elindeki tek şey neye hizmet olursa olsun sergilenmeye yarayan bir vücut.. Temsil ettkleri 'kadın'ı düşündüklerini sanmam.. Ve taraflarından temsil edilmeyi istedğimz en son objeler bunlardır ..

    YanıtlaSil
  2. Katılmakla kalmıyor soylarının bir an önce tükenmesini diliyorum;"Kadın" kavramını çürütme girişimlerinin her daim sonuçsuz kalacaklarına inanarak..

    YanıtlaSil
  3. Ama gün gectikçe bunlar çoğalıyor kendi degerini anlamayı bırak diger kadınlarında degerini gözetmiyorlar bu girişimlere aşağılamalara verilebilecek en güzel cevap ilerlemektir o zaman kadını sadece obje olarak görmeye gereksinim kalmıycak ve degeri ortaya çıkıcaktır.

    YanıtlaSil
  4. Bunun temennisi ile beklemedeyim,beklemedeyiz. Bu kadınları durduracak tek şey gerçek kadınların erdemleridir.

    YanıtlaSil