27 Ocak 2012 Cuma

Bazen sayfalar dökeriz-5

Cat Power - Belki değil!
Amerikan müzik piyasasında yirmi yıllık sakin bir fırtına estiren Cat Power ,  içeriden sesleniyor her birimize,  solukları keskin sekiz albümü ile. Dişleri karanlığa geçirilmiş tanıdık bir sima her melodide. Sade duruşunun gördüğümüz her şeye inanmamızı sağlayacak nedenleri  var gibi. Umutların bir adım ilerisinden sesleniyor bize güçlü referansların ezgisi ile. Nick Cave, Patti Smith turnelerinin yolcusu ve Eddie Vedder’ın “Tonight You Belong To Me” adlı parçasının nadide soluğu.


Bir gökyüzü olmadan kaybedilen yıldızları topluyor dinginliğe şarkı sözleri.  Ruhumuzda açılan delikleri en sade ritmler ile dolduruyor. Birilerini kaybetmek gibi her vurgu yahut kendi kayboluşunu hazırlamak.  Anımsanmayacakların altını çiziyor Power , bir gün geri döneceğimizi  hatırlatıyor her defasında çünkü tüm düşler gerçekelecek, hayat bir rüya.  Açıklanmayacakları kolluyor şarkı araları, başka gözyaşlarını bürüyor notaları, kendisi dışında ağlayan dünyaya ince ince bir acı solluyor her zahmetin nedeni aşkları.  Ağlıyoruz ağlıyoruz ve kimse bilmiyor. Sadece insanız yaptığımız kadarını alan, belki o bile değil.  Dün buradaydı ya siz?


7 yorum:

  1. bir gün gökyüzü herkesin olucak da diyor mu?
    arada sustuğun da
    (Birilerini kaybetmek gibi her vurgu yahut kendi kayboluşunu hazırlamak.)
    Birilerini kay-d-etmek gibi bilince yapılan vurgu yahut kendi ...oluşunu hazırlamak var'a.

    YanıtlaSil
  2. algı uçlarımızı özgür bıraktığımızda elbette gökyüzü herkesin olacak ve bu da "ben" kavramını top yekün varlığımızdan çekilmesi ile gerçekleşecek. şöyle diyelim önce kendimizi silmeliyiz dünyanın hafızasından;gökyüzü-yeryüzü boşluğunda yuvarlanmaktansa her birinin renklerinde uçuşabilmek için!

    YanıtlaSil
  3. kendimi iyimser sanırdım-bu karamsarlıkta-insanın yalnız olmadığını bilmesi-her şeye ve herkese rağmen iyi bir şey değildir nezdimde.kimsenin dokunamayacağı bir şey olmalı,bir yer olmalı insanın -şurasında.kendimizi silmek..bu olası bir şey değil''sanmıyorum kesin eminim:)''-en azından kendimizi sildiğimizin bilinci olucak-hafızamızda8o herkesden saklı olan yerimizde belki daha bizim bile bilmediğimiz o yerde),ama yinede anladığımı biliyorum sizi..
    bu bir lanet mi bir hediye mi bilemesemde..dünyayı boşluklarından okuyorum-z- gitmek biçiminde.

    YanıtlaSil
  4. kavramsal kargaşalara müsait bir dilim olduğunu kabul ederek açıklamak isterim ki "kendimizi silmek"ten kasıt bencil algıyı yıkmak,içimizde önce biz olmaktı. kalanı ise fuzuli bir yargı. her ne kadar düşte yalnız olduğumuz kestirilmiş olsa da yazık ki-bunu böyle belirtmeli- değiliz. koskoca evrenin bilme algısı içinde yürüyen varlıklar olarak hep bir olacağız sözcüklerimiz şarkılarımız farklı olsa da aynı notalardan harmanlanıyoruz,bir farklı nota oluşturana dek hep birlikteyiz.

    saygılar.

    YanıtlaSil
  5. S A Y G I L A R

    YanıtlaSil
  6. Kendisi birkaç güne ruhumuzu dinlendirmeye İstanbul'a geliyor. Böyle harika bir kadını canlı dinlemek fazlasıyla huzurverici olacaktır...

    YanıtlaSil
  7. nefesimizi keseceğine şüphe yok (:

    YanıtlaSil