29 Ocak 2012 Pazar

Döngü-34 Sesler çatlak




Bir kadının gölgesinden kaçınmak. Yüzleri asık talihleri kendimizde asmak ve her dönüşün kayıp ucundan yine kendine yakalanmak. İşte tam orada dünyanın ikimiz için yaratılmış bir cennet olduğunu düşündürecek çok şey var. Bazı kadınlar da bunu savurur tıkandığımız ruh daraltılarında ; Lana Del Rey gibi. Eskidiğimiz pek çok düşü en sakininde tekrar çekiyor tenimize. En güzel elbiseleri giymek için salınıyor her bir tonun kokusu. Sanırım ona inanabilmek için önce inançta tükenmiş olmak gerekiyor. Kendine kapaklanan kadınlardan bahsediyoruz. Algısı gözlerini aşamayanlardan ; zamanı kendilerinde durduranlardan.

"Born to die (2011) " kavramı ile kürekliyor yangınımızı. Estirecek çok rüzgarın olduğunu sesleniyor en derinden. Anlamı kıran kadınları kollayacak ezgileri fısıldıyor; umutsuz ev kadınlarını sokaklara indirecek türden. Görebildiğimizi söylemeliyiz ona hala çığlıklarımızın kadın kalabilmesi için. Sonu başa sürükleyecek yalanları tüketebilmek için.


4 yorum:

  1. çok güzel bi yazı. şarkıda öyle :)
    -
    hemera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim...biz ki şarkılarla dünyada avunanlar...

      saygılar.

      Sil
  2. Kadinlari anlayabilmek zor bir sanat azizim..

    YanıtlaSil
  3. Varlığın iç savaşlarında çığlık atanlar için anlam üretebilme yetimizin olabileceğine inanıyorum ama bunun dışında evet kadınlar işte...

    saygılar.

    YanıtlaSil